lördag 9 maj 2015

Kvinnorna i rosenträdgården : historierna, romantiken och äventyren bakom rosorna

Kvinnorna i rosenträdgården : historierna, romantiken och äventyren bakom rosorna ~ Bok av Ann Chapman 

Fick just hem denna bok som jag beställt för bara 39 kr (!!) på Bokus vårrea. Jag blev mer än glatt överraskad över hur vacker och fin denna inbundna bok verkligen är. Den har ett stort format och fullmatad med vackra bilder varvat med text på sina 175 sidor. Bilderna är fotografier, illustrationer och målningar.


Har du någon gång undrat vad som fick en rosenodlare att uppkalla en ros efter en viss kvinna?


Denna bok tar upp ett stort antal av dessa olika rosensorter och historiken bakom dem. Samt den botaniska informationen om namnen. Det är en romantisk skildring av kvinnor så som Maria Stuart. Drottning Victoria, Kejsarinnan Josephine och Jeanne d' Arc. Men också många andra intressanta kvinnor och vackra rosor. Bilderna är av hög klass och man blir verkligen inspirerad till drömmar om rosenträdgårdar och romantiska äventyr.



Så här står det på Bokus om boken Kvinnorna i rosenträdgården:
"Det är en gammal tradition att ge rosor namn efter berömda kvinnor. I den här boken får vi veta mer om några av de extraordinära kvinnor som döljer sig bakom rosornas namn.
När rosentusiasten Ann Chapman anlade sin stora trädgård på Nya Zeeland insåg hon efter ett tag att hon hade mer än 125 kvinnor i sin rosenträdgård rosor, både gamla och nya sorter, som hade lånat sina namn från framstående kvinnor. I denna vackra bok samlar Ann Chapman historierna om trettiofyra av de mest spännande och intressanta av dessa kvinnor. Här ryms berättelser om kärlek, mod, tragedier, revolution och inspirerande talanger."

Inga kommentarer: